به یاد استاد

به یاد استاد

علامه ذوفنون حکیم متاله جوادی آملی
به یاد استاد

به یاد استاد

علامه ذوفنون حکیم متاله جوادی آملی

علم خوی سرکشی دارد

قال الاستاذ:

بخشی از سخنان حضرت استاد در دیدار با جمعی از مدیران داشگاه باقر العلوم علیه السلام





  همه ما محتاج یک راهنمای دائمی هستیم، علما و دانشمندان باید دائما مراقب باشند چرا که علم خوی سرکشی دارد ، علم قبل از اینکه ما را به سمت کوثر هدایت کند خود داعیه تکاثری دارد لذا باید مراقب باشیم تا گرفتار علم خود نشویم.

این مراقبت دائمی از دو طریق ممکن است؛ اول از طریق خواندن اذکار و ادعیه، که این مسیر مقدور همه افراد نیست و دیگر وارد شدن به رشته ای علمی است که این مراقبت دائمی همراه و لازم و ملزوم آن رشته علمی باشد.

باید به همه علوم صبغه دینی بدهیم تا در سایه علوم دینی مراقبت از هوای نفس دائما همراه ما باشد، از این رو باید دانشگاه اسلامی شود و اسلامی شدن دانشگاه به اسلامی شدن دانش است.

اگر علم از حالت دینی خود خارج شود، گرفتاری‌های انسان آغاز می‌شود، لذا علمی که با قال الباقر(ع) و قال الصاق(ع) همراه باشد، مراقبت‌های دائمی برای انسان ایجادشده است.

متأسفانه برخی‌ افراد با برگزاری همایش، از اسلامی شدن علوم با طنز و تمسخر یاد می‌کنند؛ همه باید بدانند تمامی علوم فعل خداوند است و این افعال انسان است که یا اسلامی هست یا الحادی.

اگر صورت‌مسئله علم دینی خوب حل شود و فیلسوف بتواند علم الهی و وجود خداوند را به اثبات برساند چیزی در جهان جز فعل خداوند نخواهد بود؛ زیرا فعل خداوند غیردینی ندارد.

اینکه علم دینی هست یا نه مسئله ای است که باید فلسفه به آن پاسخ بدهد چرا که فلسفه درباره همه هستی بحث می کند؛ اگر فلسفه، فلسفه الهی باشد اثبات خواهد کرد که همه علوم یا درباره نقل خداوند و یا درباره فعل خداوند هستند لذا همه علوم به عبارتی دینی خواهند بود . تزریق این نگرش به تار و پود همه علوم می تواند دانش پژوهان و اساتید را در بستری قرار دهد که با فراگیری علم دینی ، مراقبت دائم از هوای نفس نیز داشته باشند.

وجود فلسفه الهی و باور به آن لازمه تولید دانش اسلامی و داشتن دانشگاه اسلامی است که باید در سایه قرآن و آموزه های اهل بیت (ع) به این مهم صورت بگیرد.

 مراقبت دائمی موجب نجات انسان از اسارت قیدوبندهای روزمره خواهد شد؛ باید از دانشگاه مراقبت کرد، چرا که علم سرکش است.